SAOPŠTENJE IZBORNE KOMISIJE

Uvaženi članovi Mense Crne Gore,

U skladu sa članovima 6.4.1 i 6.4.2 Statuta Mense Crne Gore, Izborna komisija Mense Crne Gore je raspisala izbore za Predsjedništvo (7 članova) 18. novembra 2018. god.

Rok za dostavljanje kandidatura istekao je 16. decembra 2018. god. U predviđenom roku Izbornoj komisiji je dostavljena jedna kandidatura. Izborna komisija je konstatovala kako je, u skladu sa Statutom Mense Crne Gore i pravilima objavljenim prilikom raspisivanja izbora, kandidatura validna. Nevalidnih i kandidatura dostavljenih nakon roka nije bilo.

U skladu sa članom 6.4.7 Statuta Mense Crne Gore, na osnovu dostavljene kandidature i uvažavajući činjenicu da je za funkciju Predsjedništva predata jedna validna kandidatura sa spiskom od 7 članova, Izborna komisija proglašava izbor Predsjedništva za mandat od 2. marta 2019. do 1. marta 2021. god. u sastavu: Marko Lakić, Aleksandar Musić, Aleksandra Lakić, Maja Medenica, Željka Žujović, Sara Lakičević i Danilo Vorotović.

U skladu sa članom 6.4.6 Statuta Mense Crne Gore svaki član Mense Crne Gore može podnijeti prigovor Izbornoj komisiji na regularnost izbornog postupka najkasnije u roku od 48 sati od dana objavljivanja rezultata (slanjem e-maila na adresu Izborne komisije Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ombudsmana Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ). Izborna komisija je dužna da po podnijetom prigovoru donese odluku u roku od 48 sati od isteka roka za podnošenje prigovora, nakon čega proglašava konačne rezultate izbora.

Srdačan pozdrav,

Izborna komisija

Veličina jednog naroda ne mjeri se brojem, kao što se veličina čovjeka ne mjeri stasom. Njegova mjera je količina inteligencije i vrline koje posjeduje.

Viktor Igo

Prijava za testiranje

Ukoliko želite da dobijate informacije o budućim testiranjima, edukativnim sadržajima, sadržajima zabavnog karaktera, kao i druge informacije vezane za  Mensu Crne Gore, dovoljno je da kliknete na link ispod.

Ovo je Viber čat na kome nećete moći da odgovarate, pa samim tim ni da primate poruke od ostalih članova čata, već samo da dobijate pomenute informacije.

Uskoro najave za buduće događaje.

MENSA.ME

Mensa Crne Gore je punopravni član Mense Internacional.