SAOPŠTENJE IZBORNE KOMISIJE

Dragi članovi, Izborna komisija je na listu poslala saopštenje koje vam ovdje u nastavku prenosimo u potpunosti.

Uvaženi članovi Mense Crne Gore,

U skladu sa članovima 6.4.1 i 6.4.2 Statuta Mense Crne Gore, Izborna komisija Mense Crne Gore je raspisala izbore za Predsjedništvo (7 članova) i izbore za Ombudsmana (1 član) 30. avgusta 2017. god. Rok za dostavljanje kandidatura istekao je 11. septembra 2017. god. U predviđenom roku Izbornoj komisiji su dostavljene jedna kandidatura za Predsjedništvo i jedna kandidatura za Ombudsmana. Izborna komisija je konstatovala kako su, u skladu sa Statutom Mense Crne Gore i pravilima objavljenim prilikom raspisivanja izbora, obje dostavljene kandidature validne. Nevalidnih i kandidatura dostavljenih nakon roka nije bilo.

U skladu sa članom 6.4.7 Statuta Mense Crne Gore, na osnovu dostavljene kandidature i uvažavajući činjenicu da je za funkciju Predsjedništva predata jedna validna kandidatura sa spiskom od 7 članova, Izborna komisija proglašava izbor Predsjedništva u sastavu: Marko Lakić, Aleksandar Musić, Aleksandra Rolović, Marija Vešović, Maja Medenica, Marko Tadić i Elza Kujović.

U skladu sa članom 6.4.7 Statuta Mense Crne Gore, na osnovu dostavljene kandidature i uvažavajući činjenicu da je za funkciju Ombudsmana predata jedna validna kandidatura, Izborna komisija proglašava Minu Bošković za izabranog Ombudsmana.

U skladu sa članom 6.4.6 Statuta Mense Crne Gore svaki član Mense Crne Gore može podnijeti prigovor Izbornoj komisiji na regularnost izbornog postupka najkasnije u roku od 48 sati od dana objavljivanja rezultata (slanjem e-maila na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ), a Izborna komisija je dužna da po podnijetom prigovoru donese odluku u roku od 48 sati, nakon čega proglašava konačne rezultate izbora.

Srdačan pozdrav

Izborna komisija

Veličina jednog naroda ne mjeri se brojem, kao što se veličina čovjeka ne mjeri stasom. Njegova mjera je količina inteligencije i vrline koje posjeduje.

Viktor Igo

Prijava za testiranje

Ukoliko želite možete se prijaviti za testiranje. Kada Mensa bude organizovala sledeće testiranje bićete obaviješteni putem e-maila.

MENSA.ME

Mensa Crne Gore je punopravni član Mense Internacional.