VAŽNO OBAVJEŠTENJE

Dragi članovi, obavještavamo vas da kompanija ME-net, kod koje mi već godinama zakupljujemo domen i hosting za domen mensa.me, preprodaje usluge kompanije LogicBoxes i samim tim je uslovljena da poslovnu politiku kreira u skladu sa uslugama koje LogicBoxes pruža njima kao klijentu.

Kompanija LogicBoxes je odlučila da prestane da nudi jedinstvenu uslugu email i web hostinga na način na koji je to do prošle godine radila. Konkretno, usluga "Web Services" paket više ne postoji i serveri sa kojih je usluga bila pružana se gase.

Iz tog razloga, Me-Net više nije u mogućnosti da nastavi da nudi tu uslugu.
LogicBoxes će uraditi dvije stvari u ime ME-net-a. Izdaće nam parcijalnu refundaciju sredstava za period u kom usluga nije pružena i migriraće sve podatke na dvije nove usluge – "Business Email" (za e-mailove) i "Web Hosting Unlimited" (za web hosting) do 20. januara 2019. kako bismo mogli da se blagovremeno odlučimo za dalje korake.
Za web hosting, nakon migracije biće potrebno jedino da obnovimo uslugu prije isteka ovog perioda.
Za email hosting možemo nastaviti da koristimo business mail na koji će podaci biti migrirani ("business email hosting") po cijeni od 0,29 evra mjesečno (3,48€ godišnje) po korisničkom nalogu nakon 20. januara. Ovi email paketi, čija je cijena u redovnoj ponudi 0,59 evra po nalogu, imaju ograničenje od 5 GB po nalogu i značajno su praktičniji za korištenje nego stari. Savjet firme Me-Net bi bio da, prije prelaska na ovu uslugu, obrišemo email naloge koji nam nisu potrebni (za članove koji nisu uplatili članarinu za tekuću godinu), kako bismo minimizovali dodatne troškove.
S obzirom da nijesu u stanju da nude proizvod koji više ne postoji, možemo zadržati parcijalnu refundaciju sredstava za period za koji nam usluga nije pružena i preći kod drugog web i mejl hosting provajdera ako nam navedeno nije prihvatljivo, a najkasnije do 20. januara 2019. godine.
Uz već navedeno, novi web hosting paket ("Web Hosting Unlimited") na koji će naš web sajt biti migriran ima i integrisanu e-mail uslugu, ali mejlove moramo da "bekapujemo" i migriramo sami sa biznis email paketa. Ovi mejlovi imaju slična ograničenja onima koja imamo sada (2 GB po mejlu, dodatno na ovom paketu imamo obavezu da zauzeti prostor hostinga i e-maila, ako prelazi 20 GB, ne smije biti raspoređen tako da mejlovi zauzimaju više od samog hostinga, kao i obavezu da "bekapi" ne smiju biti smješteni na hostingu).
Iz svega navedenog, savjetujemo svima vama da na vašem računaru "bekapujete" mejlove sa domena mensa.me kako ne biste izgubili mejlove koje ste do sada primili/poslali, a koji se nalaze na webmail sreveru.
Pošto trenutno imamo preko 300 e-mail adresa, a kako bi na godišnjem nivou trebalo da plaćamo po 3,48€ po e-mail nalogu (preko 1.000€ godišnje) smatramo da je ovo neprihvatljiva ponuda i potrudićemo se da pronađemo bolju ponudu od ove.
Do tada još jednom molimo sve vas koji koristite e-mail formata Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. da mejlove "bekapujete" na vaš računar ukoliko koristite servis webmail.mensa.me i ukoliko se vaši mejlovi nalaze na web serveru.

Takođe, ovdje želimo da vam napomenemo sledeće:

Za sve uplate članarine izvršene do 31. januara 2019. važi popust od 25%!

Poštovani članovi, godišnja članarina za 2019. godinu iznosi 20€. Ukoliko iz jedne kuće ima više članova, ti članovi imaju popust od 25%. Članarinu možete platiti kod blagajnika Mense, ili uplatom na žiro-račun Mense Crne Gore 520-14442-11 (Hipotekarna banka).

Kada uplatite članarinu potrebno je da, ukoliko to niste ranije uradili, radi izrade nove baze članova, na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

pošaljete sledeće podatke:

  • -ime i prezime,
  • -datum rođenja,
  • -datum testiranja (ukoliko ne znate, onda samo godinu),
  • -broj telefona i e-mail za kontakt,
  • -da li želite da Vam kreiramo e-mail adresu formata Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  (ukoliko je već nemate),
  • -da li ste saglasni da Vaše ime i prezime dodamo na spisak članova na sajtu Mense Crne Gore,
  • -da li želite da Vašu e-mail adresu dodamo na e-mail liste Mense Crne Gore,
  • -da li želite da Vaš broj telefona dodamo na Viber chat "Mensa Crna Gora".
  • *Kako je Mensa Crne Gore članica Mense International, saglasan/na sam da se moji podaci dostave Mensi International, a po obavezi koju Mensa Crne Gore ima po Statutu Mense International.

 

Srdačan pozdrav,

Predsjedništvo

Veličina jednog naroda ne mjeri se brojem, kao što se veličina čovjeka ne mjeri stasom. Njegova mjera je količina inteligencije i vrline koje posjeduje.

Viktor Igo

Prijava za testiranje

Ukoliko želite da dobijate informacije o budućim testiranjima, edukativnim sadržajima, sadržajima zabavnog karaktera, kao i druge informacije vezane za  Mensu Crne Gore, dovoljno je da kliknete na link ispod.

https://invite.viber.com/?g2=AQBxIjZwarqFdUlQSdhyWFD%2FKyharOUfXjLAxD0RvolT10ReTHNvQhERmnMzdBeH

Ovo je Viber čat na kome nećete moći da odgovarate, pa samim tim ni da primate poruke od ostalih članova čata, već samo da dobijate pomenute informacije.

Uskoro najave za buduće događaje.

 

 

MENSA.ME 

Mensa Crne Gore je punopravni član Mense Internacional.

+382 (0)67 766 466 | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

© 2012 | nemanja.me