PSIHODRAMA


Nakon uspješne prethodne radionice održane prošlog mjeseca, gosti iz Beograda i Mense Srbije, psihodramski psihoterapeuti će ponovo voditi  23. i 24. marta dvije otvorene psihodramske radionice.

SIG za edukaciju Mense Crne Gore je ostvario saradnju sa dragim kolegama iz Mense Srbije. Za one koji bi željeli dodatno da se informišu o psihodrami, dan ranije, 22. marta će u amfiteatru Filozofskof fakulteta u Nikšiću biti održana tribina o psihodrami. Ulaz je slobodan.

U nastavku vam prosljeđujemo najavu.

 

 

Radionica je namenjena svakome. Prethodno iskustvo nije potrebno. Dobrodošli su svi koji žele da iskuse metod ili rade na sebi. Fejsbuk event: https://www.facebook.com/events/379688822583023/

Za psihodramu važi pravilo: nemoj o tome samo da mi pričaš, pokaži mi!

Psihodrama je psihoterapijski modalitet u kojem se, osim verbalnog, koriste i druge – akcione, scenske, pozorišne metode. Tokom psihdramske akcije protagonista odigrava određenu scenu iz života i time ne čini samo puko prepričavanje događaja, već u toj sceni uzima učešće na način na koji je to činio u trenutku njenog odigravanja u realnosti, ali uz mogućnost da pokuša i neku novu reakciju koja će možda dati drugačiji ishod događaja. Na taj način protagonista čini dostupnim celokupnost sopstvenih autentičnih doživljaja, misli, osećanja i reakcija. Dobijamo materijal koji je često i suština konflikta i koji u smislu prorade i razrešenja ima neprocenjivu vrednost. Osim događaja iz prošlosti, moguće je obratiti se nekom važnom iz svog života u sadašnjosti. Tako psihodrama pruža mogućnost druge perspektive, drugačijeg scenarija, daje spontanost i kreativnost življenja.

Često se na sceni može čuti intervencija terapeuta: "Ovo je psihodrama i ovde je sve moguće". I stvarno, zahvaljujući "kao-da" tehnici, moguće je izabrati roditelje kakve želimo i dobiti nešto što nikada nismo imali. Možemo se ponovo roditi, sresti se sa značajnim ljudima koji više nisu živi, sa svojim precima kroz generacije, završiti neki događaj drugačije nego što se završio u realnosti, videti sebe kroz 5, 10 ili 20 godina i reći ono što nismo imali prilike ili hrabrosti da kažemo. Možemo oživeti san ili fantaziju kao da se dešavaju sada i ovde.

Sve ove mogućnosti imaju ogroman terapijski značaj a zajednički cilj im je postizanje uvida, bolje razumevanje sopstvenih potreba, osećanja, postupaka, bolje razumevanje interpersonalnih relacija, korigovanje emocionalnog iskustva, razvijanje spontanosti i kreativnosti i sposobnosti da se preuzmu određene uloge u životu. Ostvarenje ovih ciljeva omogućava da osoba vodi život u većoj saglasnosti sa sobom i svetom oko sebe.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti direktno terapeutima.

Radionicu vode:

Goran Tomin, klinički psiholog i psihodramski terapeut pod supervizijom, Predsednik komisije za testiranje Mense Srbije (+381 64 163 57 27).

Tatjana Velimirović, psihodramski terapeut pod supervizijom (+381 63 833 72 77).

Prijave možete slati na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Vreme:

-subota 23. mart od 17.00 do 21.00

-nedelja 24. mart od 17.00 do 21.00

Mesto: Đečevića 11, Drač (Stara Varoš), Podgorica.

BROJ MESTA JE OGRANIČEN!

Cena jedne radionice je 50 evra, a ukoliko dolazite na obe – ukupno 80 evra.

Članovi Mense Crne Gore imaju popust od 20%, dok svi ostali polaznici koji se prijave na obe radionice putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. dobijaju gratis testiranje inteligencije koje će Mensa Crne Gore organizovati 24. marta na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Da biste rezervisali sebi mesto potrebno je da 50% cene uplatite unapred, a najkasnije do srede 20. marta. Uputstvo za uplatu ćete dobiti prilikom odgovora na prijavu putem e-mail-a. Drugih 50% se plaća na licu mesta.

Veličina jednog naroda ne mjeri se brojem, kao što se veličina čovjeka ne mjeri stasom. Njegova mjera je količina inteligencije i vrline koje posjeduje.

Viktor Igo

Prijava za testiranje

Ukoliko želite da dobijate informacije o budućim testiranjima, edukativnim sadržajima, sadržajima zabavnog karaktera, kao i druge informacije vezane za  Mensu Crne Gore, dovoljno je da kliknete na link ispod.

https://invite.viber.com/?g2=AQBxIjZwarqFdUlQSdhyWFD%2FKyharOUfXjLAxD0RvolT10ReTHNvQhERmnMzdBeH

Ovo je Viber čat na kome nećete moći da odgovarate, pa samim tim ni da primate poruke od ostalih članova čata, već samo da dobijate pomenute informacije.

Uskoro najave za buduće događaje.

 

 

MENSA.ME 

Mensa Crne Gore je punopravni član Mense International.

+382 (0)69 080 003 | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

© 2012 | nemanja.me