Rezultati izbora za Predsjedništvo, Ombudsmana i Izbornu komisiju

Uvaženi članovi Mense Crne Gore,

U skladu sa članovima 6.4.1 i 6.4.2 Statuta Mense Crne Gore, Izborna komisija Mense Crne Gore raspisala je izbore za Predsjedništvo, Ombudsmana i Izbornu komisiju 01. decembra 2020. god. Rok za dostavljanje kandidatura istekao je 10. januara 2021. god. U predviđenom roku Izbornoj komisiji dostavljena je po jedna kandidatura za svako tijelo. Izborna komisija je konstatovala da su, u skladu sa Statutom Mense Crne Gore i pravilima objavljenim prilikom raspisivanja izbora, kandidature validne. Nevalidnih i kandidatura dostavljenih nakon roka nije bilo.

U skladu sa članom 6.4.7 Statuta Mense Crne Gore, na osnovu dostavljenih kandidatura i uvažavajući činjenicu da je za funkciju Predsjedništva predata jedna validna kandidatura sa spiskom od 7 članova, Izborna komisija proglašava izbor Predsjedništva za mandat od 02. marta  2021. do 01. marta 2023. god. u sastavu: Marko Lakić, Ivan Krgović, Slavica Tadić, Nemanja Dragišić, Mišo Savović, Aleksandra Lakić i Tripo Matijević , izbor Ombudsmana za mandat od 02. marta  2021. do 01. marta 2024. god. Milicu Radulović i Izborne komisije za mandat od 02. marta  2021. do 01. marta 2023. god. u sastavu: Milica Zindović, Andrija Barović, Mia Barović, Tamara Knežević i Elza Kujović.

U skladu sa članom 6.4.6 Statuta Mense Crne Gore svaki član Mense Crne Gore može podnijeti prigovor Predsjedništvu na regularnost izbornog postupka najkasnije u roku od 48 sati od objavljivanja rezultata (slanjem e-maila na adresu Izborne komisije Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ombudsmana Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ). Izborna komisija je dužna da po podnijetom prigovoru donese odluku u roku od 48 sati od isteka roka za podnošenje prigovora, nakon čega proglašava konačne rezultate izbora.

Srdačan pozdrav,

Izborna komisija

Veličina jednog naroda ne mjeri se brojem, kao što se veličina čovjeka ne mjeri stasom. Njegova mjera je količina inteligencije i vrline koje posjeduje.

Viktor Igo

Prijava za testiranje

Ukoliko želite da dobijate informacije o budućim testiranjima, edukativnim sadržajima, sadržajima zabavnog karaktera, kao i druge informacije vezane za  Mensu Crne Gore, dovoljno je da kliknete na link ispod.

https://invite.viber.com/?g2=AQBxIjZwarqFdUlQSdhyWFD%2FKyharOUfXjLAxD0RvolT10ReTHNvQhERmnMzdBeH

Ovo je Viber čat na kome nećete moći da odgovarate, pa samim tim ni da primate poruke od ostalih članova čata, već samo da dobijate pomenute informacije.

Uskoro najave za buduće događaje.

 

 

MENSA.ME 

Mensa Crne Gore je punopravni član Mense International.

+382 (0)69 080 003 | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

© 2012 | nemanja.me