Poziv na učešće na Danima Mense u Beogradu

Poštovani članovi Mensa Crna Gora,

 

Primili smo poziv od strane Mensa Srbija za učešće na Danima Mense u Beogradu koji se organizuju prvog vikenda u septembru (4. i 5. septembra).. 

Svi zainteresovani članovi se mogu prijaviti slanjem prijave na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  do 2.9.2021. godine u 23:59.

U nastavku slijede informacije o planiranim aktivnostima.

 

Subota 4. septembar

11:00 - 12:00 Muzej pošte Srbije, Majke Jevrosime 13; Razgledanje postavke i priča o istorijskom razvoju ove institucije. Domaćin će nam biti naš član Zoran Đorđević, v.d. direktor pošte. Imaćemo i malo posluženje tokom posete.

13:00 - 14:00 Radionica "Kako pamtiti imena i prezimena prilikom upoznavanja" - vodi je Boris Projović, naš član i trener tehnika pamćenja. Radionica se održava u Beograđanki na 4. spratu u amfiteatru ITS - Visoke škole strukovnih studija za IT (Ulaz iz Kralja Milana, pored ulaza u robnu kuću).

14:00 - 15:00 Predavanje: "Ima li zaista globalnog zagrevanja uzrokovano čovekovom delatnošću, može li CO2 da stvori efekat staklene bašte, da li čovek može da utiče na vremenske prilike, šta nam sve dolazi sa Sunca?" - o ovoj intrigantnoj temi govoriće Nedeljko Todorović, meteorolog - prognostičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Predavanje se održava u Beograđanki, na 4. spratu u amfiteatru ITS - Visoke škole strukovnih studija za IT.

17:00 - 18:30 Krstarenje beogradskim rekama jahtom, cena po osobi je 1.200 RSD. Polazak sa Savskog pristaništa, kod restorana Ambar, Karađorđeva 2. Plaća se na licu mesta.

21:00 - zajednički večernji izlazak, mesto će biti naknadno određeno spram broja prijavljenih i epidemiološke situacije.

Nedelja 5. septembar

Od 10:00 okupljanje na Adi Ciganliji na prostoru za piknike radi najomiljenije Mensaške discipline - roštiljanje na Adi!.

Od 11:00 Igre bez granica za decu - Takmičarske discipline su više zabavnog karaktera, osmišljene tako da budu zabavne i dostupne i deci predškolskog uzrasta (3 – 7) i osnovcima (7 – 14). Nekoliko zanimljivih igara za razgibavanje našeg podmlatka i za zagrevanje grla njihovih roditelja kroz navijanje, jer sledi...

Od 12:00 - 16:00 nastup benda Džoni, Sale & gitare. Ovi momci će nas svojom pesmom oraspoložiti, a naši volonteri na roštilju će se potruditi da nam uvećaju zadovoljstvo slasnim zalogajima. Dobrodošle su i vredne ruke volontera za pravljenje salate i sipanje pića, a pomalo i skupljanje i odlaganje ostataka hrane, kako bi nam piknik prošao svima lepo i kako ne bismo za sobom ostavili haos - nije red, ipak smo mi Mensa!

Kotizacija za sve ovo u nedelju je 500 din po osobi (deca do 15 godina ne plaćaju), a uplaćuje se unapred na račun Mense Srbije uz svrhu plaćanja: donacija za Dane Mense u Beogradu.

PRIJAVLJIVANJE
Prijave se primaju do četvrtka 2. septembra 2021. u 23:59h, putem prijavne forme. Molimo vas da popunite sva polja u ovoj prijavnoj formi, zbog planiranja kapaciteta.

 

 

Veličina jednog naroda ne mjeri se brojem, kao što se veličina čovjeka ne mjeri stasom. Njegova mjera je količina inteligencije i vrline koje posjeduje.

Viktor Igo

Prijava za testiranje

Ukoliko želite da dobijate informacije o budućim testiranjima, edukativnim sadržajima, sadržajima zabavnog karaktera, kao i druge informacije vezane za  Mensu Crne Gore, dovoljno je da kliknete na link ispod.

https://invite.viber.com/?g2=AQBxIjZwarqFdUlQSdhyWFD%2FKyharOUfXjLAxD0RvolT10ReTHNvQhERmnMzdBeH

Ovo je Viber čat na kome nećete moći da odgovarate, pa samim tim ni da primate poruke od ostalih članova čata, već samo da dobijate pomenute informacije.

Uskoro najave za buduće događaje.

 

 

MENSA.ME 

Mensa Crne Gore je punopravni član Mense International.

+382 (0)69 080 003 | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

© 2012 | nemanja.me