Potpisan Memorandum o saradnji između Mense Crne Gore i Zavoda za transfuziju krvi

Zavod za transfuziju krvi Crne Gore i Mensa Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji u cilju aktivne podrške i podsticanja davalaštva krvi.

Direktorica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore dr Tamara Šćepanović i predsjednik Mense Marko Lakić potpisali su Memorandum o saradnji, kojim je omogućeno besplatno testiranje inteligencije svim građanima koji budu dobrovoljno dali krv.

Direktorica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore dr Tamara Šćepanović zahvalila se na donaciji u nadi da će se sa ovakvim i sličnim akcijama privući pažnja građana, te probuditi svijest o dobrovoljnom davalaštvu krvi.
“ Hvala organizaciji Mensa na ovom humanom gestu koji će omogućiti našim dobrovoljnim davaocima, da ukoliko žele besplatno testiraju inteligenciju. Želim da istaknem da dobrovoljni davaoci krvi imaju samo jedan motiv kada dođu da daruju krv, a to je da davanjem dijela sebe nekome produže život. Oni su zaista pravi heroji našeg društva, a s obzirom da pacijenti kojima je njihova krv spasila život nijesu u prilici da im upute zahvalnost, ovakva vrsta donacije predstavlja jedan zaista lijep način kojim se ukazuje pažnja ovim humanim ljudima. Vjerujem da ćemo ovim zajedničkim akcijama sa organizacijom Mensa Crne Gore uspjeti da privučemo pažnju građana, i probudimo svijest o dobrovoljnom davalaštvu krvi, kako bi naša transfuziološka služba u svakom trenutku imala stabilne zalihe krvi, te kako bi mogla da odgovori svim izazovima koji nas očekuju.”, poručila je dr Šćepanović.

Predsjednik Mense Crne Gore Marko Lakić zadovoljan je što su u prilici da podrže dobrovoljno davalaštvo, te daju doprinos u humanim akcijama koje sprovodi Zavod za transfuziju krvi Crne Gore.
“Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da pomognemo Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore u promociji dobrovoljnog davalaštva i nadam se da će i duge institucije slijediti naš primjer.”, istakao je Lakić.

Potpisnici Memoranduma vjeruju da će dobra saradnja izmedju Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore i Mense Crne Gore postati praksa koja će podstaći građane na ovaj humani čin, te da će i drugi slijediti primjer Mense Crne Gore, kako bi se pomoglo u promociji i poboljšanju dobrovoljnog davalaštva krvi u našoj zemlji.

 

Veličina jednog naroda ne mjeri se brojem, kao što se veličina čovjeka ne mjeri stasom. Njegova mjera je količina inteligencije i vrline koje posjeduje.

Viktor Igo

Prijava za testiranje

Ukoliko želite da dobijate informacije o budućim testiranjima, edukativnim sadržajima, sadržajima zabavnog karaktera, kao i druge informacije vezane za  Mensu Crne Gore, dovoljno je da kliknete na link ispod.

https://invite.viber.com/?g2=AQBxIjZwarqFdUlQSdhyWFD%2FKyharOUfXjLAxD0RvolT10ReTHNvQhERmnMzdBeH

Ovo je Viber čat na kome nećete moći da odgovarate, pa samim tim ni da primate poruke od ostalih članova čata, već samo da dobijate pomenute informacije.

Uskoro najave za buduće događaje.

 

 

MENSA.ME 

Mensa Crne Gore je punopravni član Mense International.

+382 (0)69 080 003 | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

© 2012 | nemanja.me