BEER FEST + PALIĆ 2013

Poštovani članovi, takođe vam proslljeđujemo poziv Mense Srbije za Beer Fest i za Palić.

 

BEER FEST

Jubilarni deseti put Mensa Srbije vas poziva da se u vreme Beer festa  www.belgradebeerfest.com družimo u Beogradu. U skladu sa preporukom Mense International da se akcenat u organizaciji aktivnosti svake nacionalne Mense stavi na rad sa (darovitom) decom, ove godine smo se odlučili za niz aktivnosti u kojima mogu da učestvuju i deca. Naravno, dobrodošli su i oni koji su se samo osećaju kao (večita) deca! J Termin okupljanja je 16. do 18. avgusta 2013. Ali, za probijanje leda, nudimo i jedno kuglaško nadmetanje u četvrtak 15.08.2013.

PROGRAM
Četvrtak, 15. avgust
18 - 20h probijanje leda - kuglanje u Bowling klubu Žabac u Zemunu, hala Pinki http://www.zabacbowling.rs/
- zajednički odlazak na Beer fest
Petak, 16. avgust:

18:30h tribina Doniranje organa – moderator dr Ana Malivuković
Mesto održavanja tribine: Press centar UNSa, Knez Mihajlova 6/III

- zajednički odlazak na Beer Fest

Subota, 17. avgust:

11 – 13:30h šetnja Topčiderom, sa obilaskom konaka Kneza Miloša, http://www.tob.rs/download/sr_topcider.pdf u pratnji stručnog vodiča Turističke organizacije Beograda. Cena ulaznice za Konak iznosi 100 dinara po osobi.
14 - 15:30h zajednički ručak u restoranu Knežev lad http://www.vudedinje.mod.gov.rs/knezev-lad
Ponuda jelovnika za našu grupu:
a) pljeskavica od 10 ćevapa ILI 10 ćevapa, pomfrit i mešana salata; cena 780 din
b) pileći file na žaru, pomfrit i mešana salata; cena 850 din
c) pohovani kačkavalj, grilovano povrće i mešana salata; cena 510 din
16 - 18h jahanje konja za decu i odrasle
Konjički klub Divađo 2, kod Beogradskog hipodroma http://www.kkdivadjo.com/index.html
Cena za 2 kruga jahanja na konju je 200 din. po osobi.
18h - 20h mobilni planetarijum u sali OŠ „Sveti Sava“, Avalska 8
Mobilni digitalni planetarijum je moderno tehničko sredstvo koje pruža realni prostorni doživljaj zvezdanog neba. U ovaj nesvakidašnji naučno-popularni spektakl povešće vas naš član Jovan Aleksić, koji je iskusni popularizator nauke i naučni komunikator. Na ovom putovanju upoznaćete sazvežđa, videti kako se nebo menja, planete sunčevog sistema i doživeti noćno nebo kao nikada pre! http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/donose-svemir-u-skole/100680.phtml
Napomena: Planetarijum će biti postavljen u školskoj sali, u koju se ne sme ulaziti u cipelama -učesnici mogu ili biti bez obuće, ili mogu poneti kućnu obuću.
Alternativno: 18 - 20h kuglanje u Bowling klubu Žabac u Zemunu, dvorana Pinki.
- odlazak na Beer Fest

Nedelja, 18. avgust:

- Od podneva roštiljanje na prostoru za piknik na Adi Ciganliji.
Posebno pozivamo članove koji imaju svoju decu ili žele da povedu decu rođaka ili prijatelja da nam se pridruže na ovogodišnjoj aktivnosti u organizaciji SIG-a Roditelj:
Dečije igre bez granica
U pitanju je takmičenje u igrama za koje je potrebno malo spretnosti, nešto više koncentracije i najviše dobrog raspoloženja i podrške navijača. Takmičarske discipline su više zabavnog karaktera, osmišljene tako da budu zabavne i dostupne i deci predškolskog uzrasta (3 – 7) i onima koji već idu u školu (7 – 14).
Kao i prethodnih godina, Sport SIG vam nudi rekreativne aktivnosti: penjanje na stenu po ceni 250 din. za dva pokušaja, mini golf (150 din. partija za dve osobe), a tu su i društvene igre u organizaciji SIGre, kao i mogućnost kupanja u jezeru;

- kasno poslepodne - odlazak gostiju;

- za one koji ostaju - odlazak na Beer Fest.

Prijave će se primati najkasnije do 14. avgusta 2013. u 24h, preko prijavne forme na adresi: http://www.mensa.rs/sr/forme/dmbg/
(potrebno je da imate registrovan korisnički nalog na sajtu i da budete prijavljeni da biste mogli pristupiti formi). Napominjemo da i članovi iz Beograda treba da izvrše prijavu preko sajta, zbog planiranja obilazaka, rekvizita za takmičenja i količine hrane za roštilj. Kao i uvek dobrodošli su prijatelji i rođaci članova. Molimo Vas da u prijavnu formu obavezno unesete broj gostiju koje dovodite. Ukoliko dovodite više gostiju nego što predviđa prijavna forma, možete ukupan broj upisati u prostor za napomene. Za decu koja se prijavljuju za takmičenje na Adi, molimo da navedete uzrast.


Troškovi programa:

ulaznica za Konak Kneza Miloša 100 din
ručak u subotu: kako je gore navedeno
Sportovi:
-jahanje konja: 200 din po osobi za 2 kruga (oko 5 minuta)
-penjanje na stenu: 250 din za dva pokušaja
-mini golf: 150 din partija za dve osobe
-kuglanje - besplatno

Za mobilni planetarijum, roštiljanje na Adi i učešće u dečijim igrama bez granica se ne plaća nikakva participacija.

Mogućnosti smeštaja:

Obaveštenja možete naći na web-sajtu Turističke organizacije Beograda http://www.tob.co.rs/sr-lat/stay.php?kat=1.
Ukoliko želite da se oprobate u korišćenju usluga SIGHT-a (servis za pomoć Mensašima putnicima), pošaljite zahtev na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Za više detalja možete kontaktirati organizatore Aleksandru Borović i Milicu Mladenović putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Ukoliko nemate korisnički nalog na sajtu, nećete moći da popunite prijavnu formu. U tom slučaju pošaljite prijavu organizatorima na gore navedenu e-mail adresu.

Mensa Beograda vas očekuje, biće nam veoma drago da vas ugostimo.

Pozdrav i do skorog viđenja!
Mensa Beograd i grupa beogradskih SIG-ova

 

PALIĆ 2013

 

Ovo je četrnaesti skup na Paliću. Prvi put je organizovan 2000. godine, sa željom da se okupe članovi Mensi iz okolnih zemalja, kao i zemalja bivše SFRJ. Za sve ove godine imali smo sjajna predavanja, kurs nenasilne komunikacije, dosta korisnog smo naučili, družili se sa naučnim i društvenim autoritetima naše zemlje, javnim ličnostima, bilo je mnogo zabave, smeha, druženja, odlične hrane i sjajnog provoda. Odličan tekst o jednom od prethodnih skupova nalazi se na http://www.mensa.rs/sr/aktivnosti/Palic_2005.
 
Želja organizatora je da se ove godine obradi jedna korisna tema, koja može doprineti razvoju Mense i njenih članova, u cilju ličnog usavršavanja i širenja vidika i pogleda na svet.
 
 Kao i pretodnih godina smeštaj učesnika skupa je u sopstvenoj organizaciji, s obzirom na bogatu turističku ponudu na Paliću ovo ne bi trebalo da predstavlja problem.

 

Korisni linkovi:
http://www.infopalic.com
http://www.palic.rs/

 

Sugestija organizatora, koja naravno nikoga ne obavezuje, je “Palićka kruna”, svi podaci na http://www.palickakruna.rs

 

Ove godine će u okviru okupljanja biti održano i zasedanje Skupštine Mense Srbije, što znači da će članovima koji dolaze iz drugih sredina, a koji budu prisustvovali zasedanju, biti pokriven deo troškova prevoza do Palića.

 

PROGRAM SKUPA

 

PETAK 06.09.

 

14:00 - 18:00 Dolazak i smeštaj učesnika

 

19:30 na dalje - YACHTING KLUB Palić - večera za sve učesnike skupa, hrana je besplatna, piće se plaća.

 


SUBOTA, 07.09.

 

Tema skupa: Teorije zavere ili zavere u praksi

 

11:00 - 11:15 Otvaranje skupa u EKO centru na Paliću

 

11:15 - 12:45 Predavanje o temama koje nas sve svakodnevno zanimaju, a nemamo uvek priliku da se o njima direktno raspitamo. Da li su svetske zavere stvarnost ili samo teorija, odgovoriće nam ljudi koji znaju: Dejan Lučić, nekada novinar, sada pisac i poslovan čovek, autor mnogih knjiga koje možete videti na http://www.dejanlucic.net/sr/, kao i Svetozar Radičić, nekada pukovnik i portparol Vojske Jugoslavije, sada takođe pisac i autor većeg broja knjiga, koje možete videti na http://www.svetozarradisic.com/.

 

12:45 - 13:10 Pauza

 

13:10 - 17:00 Skupština Mense Srbije (obezbeđen je ketering u pauzama, za članove i goste)

 

13:30 - 17:00 Za decu Mense, dok su roditelji na skupštini, organizovano je razgledanje ZOO vrta.

 

15:30 -18.00 Za goste koji nemaju obavezu da prisustvuju skupštini, naročito za goste iz drugih zemalja,  slobodne aktivnosti, razgledanje ZOO vrta, okoline jezera, kao i organizovano razgledanje Subotice, ukoliko bude dovoljan broj prijavljenih.

 

18:00 Za roditelje i ostale zainteresovane, predavanje: NTC sistem učenja, dr Ranko Rajović

 

19:00 pa na dalje - VEČERA ZA SVE UČESNIKE na Ženskom štrandu, na obali jezera. Posle večere sledi žurka na istom mestu, uz propratne igre. Takođe, hrana je besplatna, piće jedan deo obezbeđeno od sponzora, ostalo se plaća.

 

Za decu Mense: veče sa Urošem Petrovićem od 19h

 

NEDELJA, 08.09.

 

09:00 - 12:00 Palićka olimpijada na obali jezara, kod vile “Bagojvar”, na oko 100 m od Eko centra  (prijave ne licu mesta). Olimpijada podrazumeva sportske igre, često vrlo šaljive, skakanje u džaku, teranje obruča, bacanje kamena sa ramena, povlačenje konopca, vaterpolo na suvom itd. Puno smeha i zabave, dobrog sportskog duha. Više informacija o Palićkoj olimpijadi,  i njenom osnivaču Lajošu Vermešu možete naći na http://hr.wikipedia.org/wiki/Pali%C4%87ka_olimpijada

 

12:00 - 13:00 Po potrebi nastavak skupštine, ukoliko se u subotu ne završe sve tačke dnevnog reda.

 

13:30 RUČAK – nedeljni ručak - švedski sto u restoranu “Mala gostiona” na Paliću, po ceni od 990 dinara, u što je uračunata hrana u neograničenim količinama i domaće vino, ostalo piće se plaća posebno.

 

15:00 - 16:00 EKO CENTAR
Dodela medalja Palićka olimpijada
Pozdravna reč svih učesnika i ispraćaj gostiju.

 

Prijavne forme za skup će se nalaziti na sajtu Mense Srbije, biće blagovremeno postavljena, a link će biti objavljen u ponovljenoj najavi za skup.

 


Srdačan pozdrav i vidimo se na Paliću!
Boris Teodosijević
Podpredsednik Mense Srbije i LK Subotice

 

 

Veličina jednog naroda ne mjeri se brojem, kao što se veličina čovjeka ne mjeri stasom. Njegova mjera je količina inteligencije i vrline koje posjeduje.

Viktor Igo

Prijava za testiranje

Ukoliko želite da dobijate informacije o budućim testiranjima, edukativnim sadržajima, sadržajima zabavnog karaktera, kao i druge informacije vezane za  Mensu Crne Gore, dovoljno je da kliknete na link ispod.

https://invite.viber.com/?g2=AQBxIjZwarqFdUlQSdhyWFD%2FKyharOUfXjLAxD0RvolT10ReTHNvQhERmnMzdBeH

Ovo je Viber čat na kome nećete moći da odgovarate, pa samim tim ni da primate poruke od ostalih članova čata, već samo da dobijate pomenute informacije.

Uskoro najave za buduće događaje.

 

 

MENSA.ME 

Mensa Crne Gore je punopravni član Mense Internacional.

+382 (0)67 766 466 | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

© 2012 | nemanja.me