Mensa-novosti

Likovni konkurs „Bezbjedni đaci u saobraćaju“ – Bicikla za kotorske osnovce

Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor kroz nagradni likovni konkurs „Moj put od kuće do škole – Bezbjedni đaci u saobraćaju“ dodijelio je deset bicikala kotorskim osnovcima. Mensa Crne Gore i Rotari klub Kotor su dodijelili i specijalnu nagradu, još jedno biciklo, za najbolji rad među svim školama. Likovni konkurs održan je u okviru kampanje „Bezbjedni đaci u saobraćaju“, koju Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj sprovodi s ciljem podizanja svijesti o značaju bezbjednosti saobraćaja, kao i edukacije djece o bezbjednom učešću u saobraćaju.

Priznanja i vrijedne nagrade pobjednicima konkursa dodijelili su potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević i sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Suzana Radulović, samostalni savjetnik za saobraćaj u Opštini Kotor Vladan Barović te Jelena Stjepčević ispred Rotary kluba Kotor i predstavnik Mense Crne Gore Tripo Vuković. Potpredsjednik Ševaljević čestitao je nagrađenim učenicima i poručio kako mladi naraštaji treba da brinu o saobraćajnoj kulturi, ispravljajući nemar starijih generacija.

Nagradni konkurs organizovan je za učenike od trećeg do sedmog razreda kotorskih osnovnih škola, na kojem su đaci kroz likovno stvaralaštvo izrazili svoja iskustva i razmišljanja o bezbjednom saobraćaju, ali i opasnostima sa kojima se susreću dok pješače, voze biciklo ili trotinet ili se voze automobilom i javnim prevozom.

Pristiglo je ukupno oko 50 radova, a dobitnici nagrada su Kalina Milinić i Ksenija Kovač iz OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“, Ana Marković i Balša Banićević iz OŠ „Njegoš“, učenici OŠ „Nikola Đurković“ Aleksandar Damjanenko i Vasilije DeletićDora Mihović i Kalina Ćetković iz OŠ „Ivo Visin“ te učenici OŠ „Veljko Drobnjaković“ Anja Kovačević i Amalija Sagova. Specijalnu nagradu dobila je Nina Krivokapić, učenica osnovne škole u Dobroti.

Kampanja „Bezbjedni đaci u saobraćaju“, pored osnovnih škola, obuhvatila je i kotorske vrtiće, gdje je djeci predškolskog uzrasta, kao i đacima prvog i drugog razreda, priređena pozorišna predstava „Saobraćajne zavrzlame“.

Hvala Opštini Kotor na organizaciji i saradnji. Vidimo se na sledećem događaju!