Međunarodni događaji

Međunarodni događaji 2024

EMAG 2024
Bukurešt, Rumunija
31.07. - 04.08.

 

EMAG predstavlja najveći međunarodni skup udruženja Mensa u Evropi i jedan od najznačajnijih Mensa skupova u svijetu. Okuplja više od 1000 učesnika iz različitih dijelova svijeta i svih starosnih grupa. Ovaj skup, čija je skraćenica od „European Mensas Annual Gathering“, svake godine organizuje druga nacionalna Mensa iz Evrope. EMAG24 se održava u Bukurešu, u Ruminiji, a centar dešavanja biće Novotel hotel sa 4*. Prijave su otvorene putem registracije na sajtu EMAG24, a Mensa Crne Gore će djelimično sufinansirati troškove učešća aktivnim članovima.

EMAG tradicionalno počinje srijedom sa večernjim događajem nazvanim Icebreaker. Tokom četvrtka, petka i subote, održavaju se paralelna predavanja i radionice, dok konferencija kulminira Gala tematskom večerom u subotu. Nedeljni oproštajni ručak omogućava posljednje zajedničko druženje.

 

Sastanak Odbora direktora Mensa International (IBD) okuplja predsjednike Nacionalnih Mensi iz različitih dijelova svijeta radi diskusija i donošenja odluka koje će utiecati na smjer Mensa International. Osim delegata koji učestvuju na sastancima, kao gosti dolaze i članovi Mense iz mnogih zemalja svijeta. Ovaj dogadajaj okuplja oko 200 delegata iz cijelog svijeta i svake godine se održava na drugoj lokaciji.

Domaćin IBDa 2022. je bila Crna Gora. Dogadjaj je održan u Budvi gdje je Mensa Crne Gore pokazala da boj ne bije brojnost članstva nego srce organizatora, a hrabre prati i lijepo vrijeme, mirno more i nebo bez oblaka. IBD 2023 održan je u Dalasu, u Teksasu, dok je IBD 2024 rezevisan za Perth, Australija. 

Doček Nove godine u društvu Mensaša iz cijele Evrope! Ovaj dogadaj se svake godine održava u drugom gradu. Više informacija na njihovom sajtu, Facebook grupi ili putem emaila 2024@silvensa.org 

2023 – Beograd, Srbija
2022 – Cluj, Rumunija
2021 – Sundsvall, Švedska (nije održan zbog pandemija)
2020 – Sundsvall, Švedska (nije održan zbog pandemija)
2019 – Marsej, Francuska
2018 – Bratislava, Slovačka
2017 – Varšava, Poljska
2016 – Maastricht, Holandija
2015 – Beč, Austrija
2014 – Varšava, Poljska